Wat is BoxingYoga™?

BoxingYoga™ is een op yoga gebaseerd trainingssysteem, dat zowel mentale als fysieke kracht en flexibiliteit bevordert, blessures voorkomt, prestaties verbetert en zorgt voor een goede gezondheid.
BoxingYoga™ is ontstaan in een boks club in London. De eigenaar van deze club, Matt Garcia, merkte dat zijn boksers iets extra’s nodig hadden in hun trainingsregime om goed te kunnen (blijven) presteren en blessures te voorkomen / sneller genezen.
Yoga leek hem daarbij de perfecte oplossing, maar vreesde dat hij zijn boksers niet aan de traditionele yogavormen zou krijgen. Hij zocht daarom hulp van zeer ervaren yoga docente Kajza Ekberg. Samen ontwikkelden ze BoxingYoga™ als trainingssysteem.
Met hulp van o.a. fysiotherapeuten, yoga en boks professionals werd de methode getest en aangescherpt en zo is het gegroeid tot de hedendaagse trainingsformule.

Hoe zit een reguliere les er uit?

BoxingYoga™ combineert bokstechniek met traditionele en innovatieve yoga poses in een 60 minuten durende les. Er wordt rekening gehouden met het ontwikkelen van vaardigheden, balans en spiergeheugen voor boksers.
Als voorbeeld: in plaats van praying hands (handpalmen plat tegen elkaar aan) neem je je gedurende de les meestal een ‘guarded stance’ in, vuisten bij je kaak, ellebogen bij je ribbenkast, lichaamsgewicht in het midden.

12 rondes, 4 fases

De klas loopt vier fases door: 1. warm-up, 2. kracht, 3. mobiliteit, 4. cool-down. Deze fases worden uitgevoerd in 12 rondes in een continue flow, onder begeleiding van de BoxingYoga™ coach en passende muziek. De intensiteit van de oefeningen is geheel aan de wensen en mogelijkheden van de deelnemer aan te passen.

Laagdrempelig

Bepaalde yoga tradities worden achterwege gelaten - zoals chants, esoterische overtuigingen en termen in het Sanskriet. Dit om het laagdrempelige karakter te behouden en om aansluiting te houden op de nuchtere doelgroep.
De focus van de training ligt op het uitvoeren van gestroomlijnde bewegingen die bijdragen aan verbeterde sportprestaties. Waar in een bokstraining het van groot belang is om te training op vaardigheden, snelheid, uithoudingsvermogen en kracht, doet BoxingYoga™ dat ook met daarbij ‘flexibiliteit’ als onderscheidende en belangrijke toevoeging.

Op de hoogte blijven

Via www.BoxingYoga.com vind je meer informatie en kan je je aanmelden voor de BoxingYoga™ nieuwsbrief (Engelstalig). Via de sociale kanalen zoals Facebook, Twitter, en Instagram blijf je op de hoogte van alle recente ontwikkelingen van BoxingYoga™ in binnen- en buitenland.

Contactpersoon in Nederland

Voor verdere informatie over BoxingYoga™ in Nederland, kan je gerust contact opnemen met Froukje Heres: froukje@boxingyoga.com en/of 06-57337631. Froukje is BoxingYoga™ coach en contactpersoon voor BoxingYoga™ in Nederland.

 

boxingyogaLogo