Parkinson boksen

Home   / Parkinson boksen

Parkinson boksen
Bijzondere trainingen

Parkinson boksen

Wat is Parkinson

De ziekte van Parkinson is een ingewikkelde ziekte waarbij je hersenen je spierbewegingen steeds minder goed sturen. Maar je kunt ook andere problemen krijgen. Een oorzaak van parkinson is te weinig dopamine. Dit is een belangrijk stofje dat ervoor zorgt dat je hersenen goed werken. Parkinson is een ziekte die niet te genezen is. Bekende klachten waaraan je parkinson aan de buitenkant herkent zijn traagheid, stijfheid en beven. Maar parkinson geeft ook problemen die minder opvallen. Bijvoorbeeld trager denken, wisselende stemmingen, slecht slapen, pijn of moeite hebben met naar de wc gaan.

"Parkinson is een neurologische ziekte die steeds meer jonge mensen treft"
Boksen en Parkinson
Wat maakt boksen voor mensen met parkinson een geschikte sport? Neuroloog Bas Bloem legt het uit: “Sporten is een medicijn.” Parkinson is volgens hem een ingewikkelde ziekte die voor een groot deel komt door een tekort aan de stof dopamine. Regelmatig sporten zou het verlies hieraan waarschijnlijk kunnen afremmen. Ook helpt het om nieuwe dopamine aan te maken, aldus de neuroloog. Boksen is volgens hem juist geschikt voor mensen met parkinson. Omdat ze vaak moeite hebben met het doen van twee dingen tegelijk, het uitvoeren van dubbeltaken. “En boksen is natuurlijk bij uitstek iets waar je je balans moet houden, en de tegenstander of boksbal in de gaten moet houden,” zo zegt Bloem.
Parkinsonboksen bij Mesa Sport

Bij Parkinson Boksen is de tegenstander Parkinson, wordt er gezegd. Parkinson boksen is een groepsles voor zowel mannen als vrouwen. Met ieders eigen fysieke toestand wordt rekening gehouden, maar er wordt wel gemixt. Het maakt niet uit welke leeftijd je hebt. Iedereen is welkom en traint op zijn/haar eigen niveau. En voor iedere deelneem(st)er geldt: Niets moet, alles kan. Het gaat hierbij om non-contact boksen.

Trainingen

De komende maanden gaan we een aantal uren plannen voor parkinson boksen bij mesa sport

Dinsdag
10.00AM – 11.00 uur
Donderdag
10.00AM – 11.00 uur